Hoe werkt het?


Energie tegen marktprijzen. 100% eerlijk!
Je krijgt de eerlijke beursprijs met een transparante opslag (inkoopvergoeding). Je vermijdt daarmee de risicomarges die verborgen zitten in een vaste of variabele prijs. Voor stroom varieert onze prijs per uur, voor gas per dag. De prijzen zijn dus dynamisch. 

Eerlijk: de beursprijs is misschien in sommige uren wat hoger dan een vaste prijs. Maar gemeten over lange periodes meestal lager. Je volgt immers altijd de markt.

Transparant: door online de markt te volgen krijg je het inzicht dat de leveranciers ook hebben. 


De actuele energieprijzen zijn openbaar en je kunt ze dus altijd volgen!

Dynamisch termijnbedrag

Bij ons betaal je een voorschot voor de komende maand. Dit voorschot wordt gebruikt om dagelijks je energie in te kopen. We streven ernaar om het voorschot zo nauwkeurig mogelijk af te stemmen op de werkelijke kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en wij geen onnodige risico's lopen. Daarom houden we rekening met de te verwachten beursprijs en jouw verwachte verbruik voor de komende maand. Op deze manier voorkomen we (hoge) bijbetalingen voor jou en hoeven we niet elke maand voor te schieten tijdens het inkopen. Na afloop van de maand verrekenen we de werkelijke leveringskosten, zoals je verbruik en de beursprijs, met het betaalde voorschot. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.


Controle over je energieverbruik

Bij Wout Energie kopen we stroom en gas in tegen de beursprijzen. (Stroom per uur, gas per dag) Op sommige momenten is stroom zelfs gratis en daar profiteer jij van! Door het vermijden van hoge risicomarges, kan je bij ons gegarandeerd besparen op je energierekening.

Bereken jouw aanbod

Slim energie verbruik
Je kunt direct extra besparen op je energiekosten door meer stroom te gebruiken tijdens duurzame overschotten (opgewekte energie) en minder tijdens tekorten. Bovendien draag je zo bij aan de groei van zonne- en windparken, wat in de toekomst kan leiden tot lagere energieprijzen. Door te investeren in duurzame energie en slim gebruik te maken van energie overschotten en tekorten, sla je twee vliegen in één klap: een lagere energierekening én een duurzamere toekomst.

Inzicht 
Je krijgt bij ons altijd inzicht in de werkelijke inkoopprijzen, zodat je precies weet wanneer de stroomprijs (op de beurs) laag is. Door je stroomverbruik te plannen op momenten dat de prijzen laag zijn, maak je efficiënter gebruik van de beschikbare energie en voorkom je onnodige verspilling. Dit draagt niet alleen bij aan een duurzamer energieverbruik, maar zorgt er ook voor dat ons stroomnet in balans blijft.

Ik heb zonnepanelen, hoe werkt dat?

Je kunt via ons ook zelf opgewekte energie terugleveren aan het net. Als je dit doet, ontvang je altijd de EPEX(APX)-prijs voor je teruglevering in het uur van teruglevering. Bij ons krijg je de beursprijs zoals die op het moment van terugleveren op de handels- markt (APX) voor stroom geldt.

Over het salderen van zelfopgewekte stroom en het gebruik van batterij opslag om het salderen te optimaliseren.
Als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen of windmolens, wordt dit gesaldeerd met jeverbruik. Als je geen batterij opslag hebt, wordt het salderen gedaan met het verbruik van elk uur, tegen de prijs van dat uur. Als je wel over batterij opslag beschikt en zelf kunt bepalen wanneer je teruglevert, kun je het salderen doen op het moment dat de prijs voor jou het meest gunstig is. Zo kun je nog meer profiteren van de beursprijs.

Het is belangrijk om te weten dat je opslag betaalt over het saldo van verbruik en terug-levering, ongeacht welke van de twee het grootste is, in de betreffende maand. Dit betekent dat als je meer teruglevert dan verbruikt, je toch opslag moet betalen over het saldo. (Opslag = gelijk aan inkoopvergoeding)